Nyheter

UTVIDER: Italias hær utvider og bestiller fire nye luftforsvarssystemer. Bildet er fra Paris Air Show 2023.

Fire nye luftforsvars-systemer til Italia

Nylig ble kontrakten som sikrer Italias hær fire nye luftforsvarssystemer av typen SAMP/T  NG skrevet under.

Publisert

Avtalen er en endring av den allerede eksisterende rammekontrakten, som i tillegg til luftforsvarssystemene inkluderer blant annet oppgraderte Aster luftvernsmissiler for Italias hær og marine.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder Defense News.

Videre melder avisen at Russlands invasjon av Ukraina har gitt europeiske land hastverk med å styrke sin evne til å forsvare eget luftrom, samt erstatte systemer donert til Ukraina. 

I juni advarte Frankrikes president Emmanuel Macron mot å gå til hasteinnkjøp av hyllevarer. Macron mente at å forhaste kjøp av nye ferdiglagde luftforsvarskapasiteter ville innebære mye ikke-europeisk utstyr og deler.

SAMP/T NG (new generation) er en forbedret versjon av det gamle luftvernsystemet. Systemet brukes av de franske og italienske styrkene, utstyrt med en ny generasjons Aster-interseptorer og kraftigere flerfunksjonelle radarer fra enten Thales eller Leonardo.

De nye systemene forventes levert fra 2025, ifølge Eurosam, den fransk-italienske produsenten.

Tidligere i år kjøpte Norge nytt NASAMS luftvern for å erstatte utstyr donert til Ukraina for omtrent 1,4 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS