Nyheter

FLUNKENDE NYE: Svenske soldater vil etter hvert kunne tre på seg Marschkänga 24, som de nye støvlene kalles.

Dette er svenskenes nye marsjstøvel

Försvarsmakten mottar etter planen 70.000 nye par med støvler før sommeren. 

Publisert

Svenske Försvarets materielverk (FMV) har anskaffet nye feltstøvler. Det skriver Försvarsmakten i en pressemelding. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Støvelen har fått navnet Marschkänga 24, marsjstøvel 24 på norsk. Den ligner i stor grad på M/90 som svenskene bruker i dag, men har en forbedret yttersåle som blant annet skal tåle varme bedre. 

FMV har bestilt 70.000 par med støvler med opsjon på ytterligere 20.000, i tillegg til et større antall innleggssåler. De nye marsjstøvlene forventes levert før sommeren 2024. 

– Med denne leveransen oppfyller vi Forsvarets nåværende behov for støvler, så de er etterlengtet, sier Elisabeth Olofsson i FMV. 

Försvarsmakten beskriver skoene som en «midlertidig erstatning» for M/90-støvelen. 

– Fottøy er et komplekst område, som må takle mange krav, knyttet både til det ytre miljø og til personens egenskaper og forhold. Det vil skje mye på området de neste årene, sier avdelingsleder i FMV Marvin Lifbom. 

Også norske soldater vil kunne få nye feltstøvler i fremtiden. I oktober inviterte Forsvarsmateriell (FMA) til  til pre-kvalifisering, før en eventuell anbudsrunde. 

Den gang sa FMA at de ønsket seg en feltstøvel av lær, med brun farge.

Powered by Labrador CMS