Nyheter

VESTBREDDEN: Israelske sikkerhetsstyrker kjører gjennom flyktningleiren Tulkarem, onsdag 17. januar.

Ti palestinere drept i israelske luftangrep på Vestbredden

Ti palestinere er drept i israelske luftangrep mot flyktningleirene Balata og Tulkarem på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Fem palestinere ble drept i flyangrep mot Tulkarem-leiren sentralt på Vestbredden, ifølge helsedepartementet i Ramallah.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Palestinsk Røde Halvmåne ble deres ambulanser nektet å hente sårede i leiren.

– Leiren er beleiret av fly og store styrker fra den israelske hæren, opplyste en talsmann for palestinske myndigheter i leiren, Faisal Salama, til nyhetsbyrået AFP.

Få timer tidligere ble fem mennesker drept i et luftangrep mot en bil i flyktningleiren Balata, som ligger i Nablus nord på Vestbredden.

I en felles uttalelse fra det israelske militæret IDF og sikkerhetstjenesten Shin Bet hevdes det at de drepte i Balata-leiren var medlemmer av en av de fremste «terrorcellene» på Vestbredden.

Cellen ledes ifølge IDF av Abdallah Abu Shahal og skal ha stått bak flere angrep det siste året. Et nytt angrep var angivelig nær forestående.

Siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut på Gazastripen 7. oktober, er rundt 350 mennesker drept i angrep fra israelske soldater og bosettere på den okkuperte Vestbredden.

Det bor rundt 3 millioner palestinere på Vestbredden, som har vært okkupert av Israel siden 1967.

Powered by Labrador CMS