Nyheter

SELGER VÅPEN: For andre gang denne måneden har Biden-administrasjonen omgått Kongressen for å godkjenne våpensalg til Israel. Avbildet er USAs utenriksminister Antony Blinken.

Godkjenner nytt våpensalg til Israel

USAs president Joe Bidens administrasjon har for andre gang på under en måned godkjent våpensalg til Israel, uten å gå via Kongressen.

Publisert

Bidens utenriksminister Antony Blinken kunngjorde fredag godkjenningen av våpensalg til 147,5 millioner dollar, om lag 1,5 milliarder kroner. Det dreier seg om 155 mm høyeksplosiv artilleriammunisjon og artilleritilknyttet utstyr.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Blinken har tatt i bruk en hasteordning som innebærer at salget ikke krever godkjenning av Kongressen.

– USA er forpliktet til Israels sikkerhet og det er viktig for USAs nasjonale interesser å sikre at Israel er i stand til å forsvare seg selv overfor truslene som landet står overfor, står det i en uttalelse fra Blinkens departement.

Blinken benyttet samme hasteordning 9. desember da han godkjente ammunisjonssalg til Israel til en verdi av over 106 millioner dollar.

Tidligere president Donald Trumps administrasjon tok også i bruk hasteordningen da daværende utenriksminister Mike Pompeo i mai 2019 godkjente våpensalg til Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Jordan til en verdi av 8,1 milliarder dollar. 

Det tilsvarer i overkant av 82 milliarder kroner etter dagens kurs.

Powered by Labrador CMS