Nyheter

LILLE JULAFTEN: President Joe Biden møtte pressen utenfor det hvite hus lørdag 23. desember. Han kunne fortelle at han og Benjamin Netanyahu hadde hatt en lang telefonsamtale.

Biden ba ikke om våpenhvile

USAs president Joe Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde en lang telefonsamtale lørdag, men Netanyahu ble ikke bedt om å stanse krigen.

Publisert

– Jeg hadde en lang prat med Netanyahu i dag, og det er en privat samtale, sa Biden til journalister i Washington.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Da noen ropte ut et spørsmål om våpenhvile i Gaza, svarte Biden at han ikke hadde bedt den israelske statsministeren om dette.

Senere lørdag sendte Det hvite hus ut en uttalelse der det het at Biden la press på Netanyahu for å beskytte sivile liv på Gazastripen.

– Presidenten la vekt på det store behovet for å beskytte sivilbefolkningen, inkludert dem som støtter den humanitære hjelpeoperasjonen, og viktigheten av å tillate sivile å kunne forflytte seg trygt bort fra områder der det pågår kamper, står det i uttalelsen fra Washington.

Det hvite hus opplyser at Biden og Netanyahu diskuterte den israelske militærkampanjen og viktigheten av å sikre at alle gjenværende gisler på Gazastripen blir løslatt.

Powered by Labrador CMS