Nyheter

SANKSJONER: USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan varsler sanksjoner mot Iran

Varsler nye sanksjoner mot Iran: – Fortsettelse av et jevnt press

USA varsler innføring av nye sanksjoner rettet mot Irans rakett- og droneprogram de neste dagene, og forventer at USAs allierte gjør det samme.

Publisert Sist oppdatert

– Disse nye sanksjonene og andre tiltak skal være en fortsettelse av et jevnt press for å avgrense og nedgradere Irans militære kapasitet og effektivitet, og konfrontere hele bredden i Irans problematiske oppførsel, sa USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan natt til onsdag norsk tid.

Sanksjonene skal rettes mot virksomheter som støtter den iranske Revolusjonsgarden og det iranske forsvarsdepartementet.

USA forventer at landets allierte og partnere snart følger etter med egne sanksjoner, uttalte Sullivan.

Han sa også at USA skal fortsette å styrke integrering av luft- og rakettforsvar med systemer for tidlig varsling i Midtøsten, for å gjøre Irans rakett- og droneevner mindre effektive.

Iran sendte over 300 raketter og droner mot Israel natt til søndag. Iran sa det var gjengjeldelse for et israelsk luftangrep mot det iranske konsulatet i Syrias hovedstad Damaskus tidligere denne måneden.

Nesten alle rakettene og dronene som ble sendt mot Israel, ble uskadeliggjort av israelsk luftvern og med bistand fra USA, Storbritannia og Jordan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS