Nyheter

ØVERSTKOMMANDERENDE: USAs øverstkommanderende for Midtøsten, marinegeneral Frank McKenzie.

USA beholder 2.500 soldater i Irak

USAs øverstkommanderende for Midtøsten sier USA vil beholde dagens 2.500 soldater i Irak i overskuelig fremtid, selv om kampoppdraget er avsluttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Han sier også at de fortsatt vil gi luftstøtte og annen militær støtte til Iraks fortsatte kamp mot IS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Marinegeneral Frank McKenzie sier i et intervju med AP at Iran-støttede militser vil ha alle vestlige styrker ut av Irak, og sier han venter at den nylige eskaleringen av volden i landet fortsetter gjennom desember.

– De vil at alle amerikanske styrker skal dra, men alle amerikanske styrker skal ikke dra. Dette kan fremprovosere en respons som vi får senere i slutten av måneden, sier han.

Les også: Norske soldater i Irak har opplevd ukentlige droneangrep

Iraks regjering kunngjorde torsdag at den USA-ledede koalisjonen mot IS' kampoppdrag er avsluttet. Amerikanske styrker har i hovedsak hatt en rådgivende rolle over lengre tid, så endringen er liten.

Avgjørelsen er i tråd med Biden-administrasjonens løfte om å avslutte USAs kamoppdrag innen 31. desember.

Les også: – USA er økonomisk svekket av alle krigene

– Vi har trukket ut av baser vi ikke trengte, og vi har gjort det vanskeligere å nå oss. Men irakerne vil fortsatt ha oss der. De vil fortsatt ha tilstedeværelsen, og de vil fortsatt ha engasjementet, sier McKenzie.

– Så lenge de vil ha det, og vi er enige om at det er tilfellet, kommer vi til å være der, sier han.

Powered by Labrador CMS