Nyheter

KAMPER: Flere soldater har mistet livet i harde kamper nord i Irak. Primært sett har det vært soldater fra Tyrkia og kurdiske PKK, men også sivile har mistet livet.

Tyrkiske soldater drept i Nord-Irak

Ytterligere to tyrkiske soldater er drept i kamper med kurdiske PKK nord i Irak, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er til sammen åtte tyrkiske soldater drept i regionen siden tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyrkia startet forrige måned en offensiv mot Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) som står på EUs og USAs terrorliste. PKK har treningsleirer og baser i den uavhengige kurdiske delen av Irak og har kjempet et opprør mot Tyrkia siden 1984. 40.000 er drept i konflikten, mange av dem sivile.

Mandag varslet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at en ny militæroperasjon kan bli satt i gang nord i Syria. Tyrkia har okkupert syriske territorium langs grensen og kjemper for å kontrollere den kurdiske YPG-militsen. Tyrkerne anser YPG for å være en del av PKK – og dermed også en terrororganisasjon – mens USA har støttet YPG som en del av kampen mot ekstremistgruppen IS.

For tiden blokkerer Tyrkia Sveriges og Finlands søknad om Nato-medlemskap på grunn av påståtte bånd mellom de to landene og PKK og YPG.

Les også: Syriske flyktninger i Tyrkia under politisk press for å returnere

Powered by Labrador CMS