Nyheter:

OVERLEVENDE: Den tyske delstaten Baden-Württemberg ga et tusentall yazidikvinner asyl, inkludert Nadia Murad (t.h.), som overlevde en slavetilværelse hos IS og senere ble tildelt Nobels fredspris. Her taler hun i FNs sikkerhetsråd i 2019 sammen med sin advokat Amal Clooney.

Tyskland etterforsker flere IS-forbrytelser mot yazidiene

Tysk påtalemyndighet har innledet gransking av fem tilfeller der IS-medlemmer var involvert i grusomheter mot yazidiene da gruppa kontrollerte deler av Irak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen tiltaler er tatt ut ennå, ingen er blitt avhørt, og ingen razziaer er gjennomført. Men fokus for granskingen er trolig kvinner som reiste fra Tyskland for å slutte seg til IS i Syria og Irak, ifølge Bayerischer Rundfunk.

Detaljer om granskingen ble først avdekket som svar på spørsmål fra parlamentsmedlemmer fra venstrepartiet Die Linke.

Kvinner i IS var med på å ta yazidikvinner og yazidijenter som slaver, og det er like sannsynlig at de var involvert i tortur som mennene i IS, ifølge Ulla Jelpke, talskvinne for Die Linke.

Jihadistene i IS massakrerte mennene og tok kvinnene som slaver da de i 2014 tok kontrollen over Sinjar-området i Irak, der mange yazidier bodde.

Flere saker har allerede kommet opp i tyske domstoler. Blant annet står enken etter en tysk jihadist og rapper nå for retten, tiltalt for menneskesmugling, forbrytelser mot menneskeheten og å tilhøre en utenlandsk terrorgruppe.

Den tyske delstaten Baden-Württemberg ga et tusentall yazidikvinner asyl, inkludert Nadia Murad, som overlevde en slavetilværelse hos IS og senere ble tildelt Nobels fredspris.

Powered by Labrador CMS