Nyheter:

Missiler: Iran har startet en stor militærøvelse nær grensen til Irak. Bildet er fra en annen øvelse 15 januar hvor det ble skutt med ballistiske missiler.
Missiler: Iran har startet en stor militærøvelse nær grensen til Irak. Bildet er fra en annen øvelse 15 januar hvor det ble skutt med ballistiske missiler.

Iran holder stor militærøvelse nær grensa til Irak

Vil legge press på USAs president Joe Bidene over atomvåpenavtalen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Irans revolusjonsgarde begynte torsdag med en større bakkestyrkeøvelse sørvest i landet. Øvelsen ved navnet «den store profeten» inneholder også droner og helikoptre. Iran har trappet opp øvelsesaktiviteten de siste månedene, blant annet for å legge press på USAs president Joe Biden over atomvåpenavtalen som han sier USA muligens kan gå inn i igjen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I januar gjennomførte IRGC en øvelse der de avfyrte anti-skipsraketter mot et mål i Indiahavet. Uka før det avfyrte den iranske marinen krysserraketter i Oman-bukta, mens de ble overvåket av en amerikansk ubåt. I tillegg har landet holdt en stor droneøvelse.

Donald Trump trakk USA ut av atomavtalen med Iran i 2018. Avtalen innebar at Iran begrenset anrikingen av uran, i bytte mot at økonomiske sanksjoner ble opphevet. Da USA igjen begynte å stramme inn de økonomiske sanksjonene, valgte Iran å trappe opp atomprogrammet sitt igjen.

Powered by Labrador CMS