Ok uten mobil?

Det går bra å være i felt uten mobiletelefon, påstår soldat Haakon Hellum i Telemark bataljon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over syv år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​​Vi treffer ham mellom Porsangmoen og Lakselv, hvor eskadronen hans har gjort klar noen stillinger i terrenget, omtrent i ingenmannsland. Nå laster de inn i CV-90-ene for å flytte seg. Avdelinga kom opp til Finnmark på lørdag kveld, og for Hellums del er det første besøk i vårt nordligste fylke.

​​​​

Resten av geværlaget humrer litt når Hellum påstår det er i orden at i-phonen ligger igjen på Rena. Hellum er muligens en av dem som er mest avhengig av den lille tekno-dingsen. 

Men alle i bataljonen har respektert den helt klare meldinga om ikke å ta med mobiltelefonen nordover. All kommunikasjon ut må gå via en kontaktperson i bataljonen.

Men vi får med oss litt nyheter fra den store verden via radioen som er i kjøretøyene, legger en av karene til.

​​Etter et par dager med skyting og klargjøring er nå øvelse Joint Viking i gang, og mest hektisk det første døgnet er det i området rundt Lakselv. Været er bra, med en handfull kuldegrader og overskyet.

– Dette ser ut til å bli en knallbra øvelse. Det er greit med litt andre utfordringer enn det vi har sørpå. Vi får prøvd oss på nye øvingsmomenter. Her er et nytt og flott lende og vi har hatt fint vær så langt. Jeg har også fått sett nordlyset, sier 26-åringen, som er geværmann.​

 

Powered by Labrador CMS