Nyheter

PARADE: Kina viste frem hypersoniske DF-17 missiler på en parade i hovedstaden Beijing i 2019. Kinas testing av hypersoniske missiler er en kilde til uro i USA.

Pentagon bekymret etter oppsiktsvekkende kinesisk våpentest

Da Kina testet et såkalt hypersonisk våpen i juli, skal en separat rakett ha blitt avfyrt fra våpenet mens det beveget seg i minst fem ganger lydhastigheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Analytikere i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon ble tatt på senga av egenskapene til det nyutviklede våpenet, ifølge Financial Times. De jobber nå for å forstå hvordan avfyringen praktisk lar seg gjøre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge meldingen testet Kina den 27. juli et såkalt hypersonisk glidefartøy, den komponenten i en langtrekkende rakett som bærer selve stridshodet mot målet i svært høy hastighet. Glideren kan utrustes med atomvåpen.

Testen fant sted over Sør-Kinahavet.

Amerikanske analytikere forsøker nå å få svar på hvilke teknologier som er tatt i bruk for å gjøre det mulig å skyte ut en rakett fra glideren mens den beveger seg i enorm hastighet. De spør seg også hva formålet med raketten var, skriver den britiske avisen.

Noen eksperter mener det er snakk om en luft-til-luft-rakett. Andre mener det kan ha vært et system for å ødelegge rakettforsvarssystemer som kan true glidefartøyet.

Russland og USA har arbeidet med utvikling av hypersoniske våpen i årevis. Eksperter sier imidlertid at avfyringen av raketten viser at det kinesiske prosjektet er langt mer avansert enn rivalenes.

Powered by Labrador CMS