Nyheter

TEST: Et hypersonisk våpen testes ved Pacific Missile Range Facility på Hawaii i 2020.

Hypersonisk samarbeid mellom USA og Japan

Japan og USA har signert en avtale om å utvikle luftforsvar mot hypersoniske våpen.

Publisert

– I løpet av de siste årene har missilteknologi som hypersoniske våpen blitt dramatisk bedre enn tidligere, og utviklet både i kvalitet og kvantitet i Japans nærområder.  Det haster med å styrke kapabiliteten til å avskjære disse missilene, heter det i en uttalelse fra Japans forsvarsdepartement, ifølge Defense News

Japan og USA har ifølge nettstedet signert en avtale om å utvikle et missilforsvar mot hypersoniske våpen. Hypersonisk betyr fem ganger lydens hastighet eller raskere.

Avtalen kommer etter et år med forhandlinger.

Målet er å utvikle en såkalt Glide Phace Interceptor (GPI) – det vil si et missil som kan treffe et hypersonisk missil i glidefasen, tiden der våpenet flater ut, etter å ha stupt mot bakken i flere ganger lydens hastighet.

De to amerikanske selskapene Raytheon Technologies og Northrop Grumman konkurrerer om å utvikle den nye missilforsvarsteknologien. Missilet skal kunne brukes med kampsystemet Aegis, som plasseres på krigsskip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS