Nyheter

MIKRPBØLGER: Selskapet Raytheon skal produsere mikrobølgeantennesystemer for elektronisk krigføring.

Raytheon vil lage mikrobølge-våpen

Det nye våpenet skal kunne brukes mot elektroniske komponenter.

Publisert

Våpenprodusenten Raytheon har inngått en avtale med det amerikanske forsvaret om å utvikle to kraftige mikrobølgesystemer til elektronisk krigføring på slagmarken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder UK Defence Journal.

Kontrakten på rundt 316 millioner kroner er inngått med mellom Raytheon og Naval Surface Warfare Center Dahlgren Division og har en varighet på tre år. 

Raytheon vil levere prototyper til både den amerikanske marinen og luftforsvaret, som begge er en del av programmet Directed Energy Front-line Electromagnetic Neutralization and Defeat (DEFEND).

– Ikke-kinetiske forsvarssystemer er en viktig del av USAs nasjonale forsvarsstrategi, sier  Colin Whelan, leder for Advanced Technology hos Raytheon i en uttalelse, ifølge UK Defence Journal.

– De nye versjonene av Raytheons høyeffekts mikrobølgesystemer er kostnadseffektive og pålitelige løsninger, som opererer i lysets hastighet, slik at brukerene av disse systemene kan forsvare seg mot raskere og mer manøvrerbare trusler, fortsetter han.

Prototyper forventes å bli levert i årene 2024 til 2026.

Powered by Labrador CMS