Nyheter

UTSTILLING: MBDAs Aquila hypersonic interceptor på utstilling under Paris Air Show i Frankrike, mandag 19. juni.

Stort samarbeid om hypersonisk missilforsvar til Europa

MBDA, som spesialiserer seg på missilsystemer, har så langt signert avtale med Frankrike, Tyskland, Italia og Nederland.

Publisert

Den europeiske missilprodusenten MBDA leder samarbeidet av selskaper som skal utvikle konseptet for et hypersonisk missilforsvar for Europa over de neste tre årene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ordet hypersonisk betyr at våpenet går raskere enn Mach 5. Mach 5 tilsvarer rundt 6.000 kilometer i timen.

MBDA som spesialiserer seg på missilsystemer og teknologi har så langt signert avtale med de fire europeiske landene Frankrike, Tyskland, Italia og Nederland. Avtalen går ut på å utvikle et konsept for Hypersonic Defense Interceptor Study (HYDIS2), som skal utvikle og introdusere flere forskjellige design, før et av designene blir valgt, skriver Defense News.

Samarbeidet består av 19 selskaper og 30 leverandører fra 14 europeiske land, skal MBDAs direktør for fremtidige systemer, Bruno Verzotti ha sagt til en gruppe journalister, ifølge Defense News.

Ifølge Verzotti er målet at HYDIS2 skal definere Europas kapasitet til å avskjære innkommende trusler fra luften. Selskapet har jobbet med anti hypersonisk teknologi de siste fire årene og internt har kapasiteten som er under utvikling fått kallenavnet «Aguila» som er det latinske ordet for ørn.

Powered by Labrador CMS