Nyheter

MISSILER: Hviterussland har utstasjonert spesialstyrker mot grensa til Ukraina. Ifølge president Aleksandr Lukasjenko (t.v.) har også Russland og president Vladimir Putin (t.h.) gått med på å hjelpe hviterusserne med å produsere missiler.

Hviterussland utstasjonerer spesialstyrker ved grensa mot Ukraina

Hviterussland sender spesialstyrker til områder i nærheten av grensa mot Ukraina. Årsaken er en «tiltakende trussel» fra USA og Nato, sier hviterusserne.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– USA og dets allierte fortsetter å bygge opp sin militære tilstedeværelse langs grensa til Hviterussland. Kapasiteten til denne styrken har mer enn doblet seg de siste seks månedene, sa Viktor Gulevitsj, leder av Hviterusslands generalstab, tirsdag, ifølge The Guardian.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Gulevitsj sa at de vestlige alliertes opptrapping «utgjør en tiltakende trussel mot republikken Hviterussland», og la til at Minsk også har utstasjonert luftforsvar, artilleri og missilenheter for øvelser vest i landet.

Les også: Russland skal ruste opp Hviterusslands forsvar

Kunngjøringen kom etter at Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko sa at Russland hadde gått med på å hjelpe landet med å produsere missiler for å styrke forsvarsevnen.

Videre sa Lukasjenko at den hviterussiske hæren er kampklar og i stand til å påføre voldsomme skader på «fienden».

Powered by Labrador CMS