Nyheter

STORØVELSE: Russiske og hviterussiske styrker deltok 11. september på Zapad-2021-øvelsen i Nizjnij Novgorod-regionen i Russland.
STORØVELSE: Russiske og hviterussiske styrker deltok 11. september på Zapad-2021-øvelsen i Nizjnij Novgorod-regionen i Russland.

Russland og Hviterussland planlegger ny storøvelse i 2023

Kunngjøring kommer kort tid etter at 200.000 soldater fra de to landene deltok i øvelsen Zapad-2021.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Øvelsen ble kunngjort onsdag av Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu, meldte det russiske nyhetsbyrået Interfax. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Begge landene deltok i september i storøvelsen Zapad-2021, som fant sted på russisk og hviterussisk territorium og i Østersjøen. 200.000 soldater, 80 fly og helikoptre, 290 stridsvogner, 240 artilleriskyts og 15 skip deltok i øvelsen, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Sjojgu opplyste onsdag at Russland og Hviterussland også har forlenget en avtale om russiske militæranlegg i Hviterussland. Det dreier seg om deler av Russlands missilforsvarssystem, samt en radiotjeneste til den russiske marinen.

Powered by Labrador CMS