Morgendrillen

HAAKONSVERN: Simran Jit Kaur jobber med HR i Sjøforsvaret i Bergen.

HR-spesialisten sverger til gastromat krydderblanding på øvelse

Simran Jit Kaur er overbevist om at personellet er Forsvarets aller viktigste ressurs. Derfor må Forsvaret se på insentiver for å beholde tjenestegjørende personell, skriver hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Simran Jit Kaur

Alder: 24

Yrke: Spesialistbefal HR og økonomiansvarlig i Militært kvinnelig nettverk (MKN) Bergen.

Sted: Haakonsvern, Bergen.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Mellom 06.00 og 06.15. Som regel våken rett før alarmen ringer. Kan vel kalles for et A-menneske, så har aldri klart å sove lenge. Det innebærer jo på den andre siden at kveldene ikke blir så lange (i ukedagene).

Hva er det første du gjør?

– Finner veien til badet for litt morgenstell, og setter på NRK P3 eller en liste med litt futt i. Er ikke et særlig frokostmenneske (unntak på ferie), så «frokosten» består ofte av tran og vitaminbjørner, og en kopp med te eller kaffe når jeg kommer på jobb.

Når starter arbeidet?

– I FIF 07.30, men er som regel på plass fra ca. 07.00.

Pensko eller feltstøvler? (utdyp)

– Av de to, må det bli feltstøvler. Men helst noe form for slippers.

GRØNN TJENESTE: Kaur i felt.

Pumpe jern eller løpe maraton? (utdyp)

– Slår aldri feil med en boleøkt, så må bli å pumpe jern. Har ikke tålmodighet til løping, synes det er kjedelig.. Skal sies at jeg aldri har vært noe særlig tilhenger av løping- men skulle gjerne blitt overbevist!

Beste triks for velferd på øvelse?

– Hmm, skal ikke skryte på meg for mange feltdøgn/øvelsesdøgn. Men ett triks er å putte drikkebuljongen i en FR type lapskaus. Hever måltidet flere hakk. Eventuelt gastromat (livets krydder). Det funker jo også fjell på det meste. Mat uten smak er ikke vits.

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker? (eller i en annen jobbsammenheng)

– Har dessverre ikke vært i noen slike situasjoner på jobb her jeg kan trekke frem.. Kommer tilbake med det når det én vakker dag skjer :-)

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Vanskelig å velge, men noen av disse hadde vært moro; Truls og Hellstrøm, en duo som aldri slår feil. Kanskje de til og med har noe tips for å høyne FR-en enda mer.

– Solveig Kloppen, en herlig og reflektert dame. Chris Martin, vokalisten i Coldplay, trengs jo ikke å begrunnes.

SJØFORSVARET: Kaur avtjente sin førstegangstjeneste i Sjøforsvaret, som avdelingstillitsvalgt for Marinen.

Smartklokke – yay or nay?

– Både og, men mest yay, da den jevnlig gir påminnelse om at det er på tide å bevege seg. Kan jo diskuteres om det er bra eller ikke, men er vel flere som kan kjenne seg igjen i å bli sittende og «skal bare» blir ferdig med ditt og datt, og så har man plutselig vært planta i stolen i litt for mange timer. Det merkes jo fort i både kropp og sinn.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Den kommende HR-omstillingen innebærer noe usikkerhet. Dette er en omstilling vi vet kommer til å skje, men hva den innebærer og når det skjer er ikke noe vi har et klart bilde av enda.

– I tillegg bærer hverdagen som HR-rådgiver fortsatt preg av ettervirkningen etter forrige HR-omstilling, med digitaliseringer som enda ikke er kommet på plass og effektiviseringer vi enda ikke opplever som effektive. For mye personellforvaltning er allerede flyttet ut i linjen, noe som er en utfordring for helhetlig forvaltning og for den allerede store arbeidsmengden med «lean-manning» og for få årsverk fordelt på arbeidsmengde og ambisjonsnivå.

– En utfordring for Forsvaret generelt, er vakanser i viktige stillinger på land og ombord på fartøy. Personellet er vår viktigste ressurs, og det er viktig at Forsvaret ser på insentiver for å beholde det personellet vi allerede har. Etter mitt syn har Forsvaret en del å gå på når det kommer til karriere- og kompetanseutvikling, lønn og forbedret informasjonsflyt.

Powered by Labrador CMS