Nyheter

LYSTE OPP: Rundt 4000 forventningsfulle tilskuere feiret St. Hansaften på Karljohansvern med fyrverkerikonsert i regi av Horten kommune og Marinemusikken.

Marinemusikkens Sankthans-konsert: – Dere er steike gode!

Rundt 4000 forventningsfulle tilskuere var samlet på Vollane i Horten da Marinemusikken med gjester fylte fjorden, Karljohansvern og sommernatten med musikk. En vakker St. Hans- himmel ble farget og opplyst av et spektakulært fyrverkeri.

Publisert Sist oppdatert

For 30. gang kunne Horten kommune og Kongelige norske marines musikkorps invitere til sin tradisjonsrike fyrverkerikonsert. Konserten er ikke bare Horten, men hele Vestfolds lengstlevende utendørskonsert. Og hvilken opplevelse det tallrike publikummet fikk. Vertskapet hadde satt sammen et storslått program med strålende artister på scenen, og noe av det aller beste Forsvaret kan by på når det gjelder musikk. Med artister som Sissel Kyrkjebø og Odd René Andersen på programmet var forventningene store.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Steike gode!

Evigunge Sissel Kyrkjebø innledet sin del av programmet med en medley over Innerst i sjelen og Vestland, vestland. I løpet av konserten fulgte Summer at the Farm, I himmerike ein borg, og Rusalkas sang til månen. I duett med Odd René Andersen sjarmerte de to publikum med C. Carson Parks superhit Somethin´ Stupid. Andersen ga til beste låter som: It Had Better Be Tonight, The Cincinnati Kid og Bridge Over Troubled Water.

STEMNING: Et av kveldens høydepunkt var da 3. Gardekompani marsjerte inn på arenaen og sammen med Marinemusikken fremførte de de to korpsene Via Appia.

– Dere er steike gode! var Kyrkjebøs beskrivelse av Marinemusikken, som for anledningen var under ledelse av de to dirigentene Lars Erik Gudim og Bjørn Sagstad. Sagstad hadde også gleden av å introdusere fløytisten Milla Kitterød. Kitterød ble kåret til Årets talent i Ungdommens musikkmesterskap. Sammen med Marinemusikken fikk hun stående applaus etter stykket Il pastore Swizzero.

INTRODUKSJON: Dirigent Bjørn Sagstad hadde gleden av å introdusere fløytisten Milla Kitterød.

Men det var ikke bare Forsvarets Marinemusikk publikum kunne glede seg over denne helgen. Musikk og drill fra Hans Majestet Kongens garde var med på gjøre kvelden fullkommen. Et av kveldens høydepunkt var da 3. Gardekompani marsjerte inn på arenaen og sammen med Marinemusikken fremførte de de to korpsene Via Appia fra Pinjene i Roma. Før den store finalen kunne publikum glede seg over Sissel Kyrkjebø og den offisielle OL-sangen fra Lillehammer i 1994, Se ilden lyse.

KLASSIKERE: Sissel Kyrkjebø innledet sin del av programmet med en medley over Innerst i sjelen og Vestland, vestland.

Spektakulært

En fantastisk St. Hansaften på Karljohansvern ble avsluttet et strålende fyrverkeri som seg hør og bør var tonesatt med Händels Music for The Royal Fireworks.

– Fantastisk, uforglemmelig, utrolig vakkert, eventyrlig, mektig! Superlativene summet da publikum vandret ut i sommernatten og til en ny dag.

Powered by Labrador CMS