Nyheter

AMBASSADØR: Marc Nathanson er USAs ambassadør i Norge. Fredag 23. juni overrakte han Ambassadørprisen til norsk personell. Bilde fra september 2022.

Norsk personell mottok pris fra USAs ambassadør for kritisk støtte under Kabul evakuering

Fredag overrakte USAs ambassadør i Norge Marc Nathanson Ambassadørprisen til medlemmer av Forsvarets sanitet (FSAN) og Forsvarets spesialkommando (FSK) for suveren tjeneste under evakueringen fra Afghanistan i august 2021.

Publisert Sist oppdatert

Generalmajor Joar Eidheim, sjef for Forsvarets spesialstyrker, og kommandørkaptein i FSAN, Rune Rimstad mottok prisen på vegne av det norske personellet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Under den ekstraordinære og utfordrende evakueringen ved Hamid Karzai internasjonale lufthavn ga FSANs-personell førsteklasses medisinsk behandling til allierte, amerikanere og afghanere med stor risiko for seg selv. Samtidig opererte FSK-personell side om side med amerikanske styrker, noe som gjorde at evakueringsoperasjonen kunne fortsette trygt.

Ambassadør Nathanson sa: «Vi er spesielt takknemlige for den kritiske, livreddende omsorgen som norsk FSAN-personell ga i kjølvannet av den grusomme Abbey Gate-bombingen 26. august. Selv om minst 182 mennesker, inkludert 13 amerikanere, mistet livet i angrepet, reddet den umiddelbare og fullkomne profesjonelle responsen fra de norske medisinske styrkene utallige andre.»

I tillegg sa han at det er umulig å skille hvilke soldater som er amerikanere og nordmenn på bilder tatt under evakueringen.

– Våre styrker opererer sømløst sammen for å støtte vår felles tro, mål og håp, sa Nathanson.

Powered by Labrador CMS