Nyheter

BISTAND: Soldater fra Heimevernet bistår politiet under leteaksjon etter kvinne i 80-årene. Bildet er ikke fra den konkrete saken.

Heimevernet bistår i leteaksjon i Gudbrandsdalen

En eldre kvinne er savnet i Øyerfjellet nord for Lillehammer. Nærmere 40 personer fra Heimevernet og Cyberforsvaret rykker ut etter bistandsanmodning fra politiet.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnen ble funnet klokken 15.30 og er etter forholdene i god behold, skriver politiet i Innlandet på Twitter. Kvinnen ble funnet 1,5 kilometer sørvest fra Lyngbua og midt i det aktuelle leteområdet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldater fra Opplandske heimevernsdistrikt (HV-05) bistår politiet under leteaksjon etter en kvinne i midten av 80-årene. Det opplyser kommunikasjonssjef Stein Cato Nybakken til Forsvarets forum.

Kvinnen ble meldt savnet søndag, etter en tur der hun hadde gått sammen med en annen person. På et tidspunkt skilte de lag, og hun kom ikke frem til Bøsætra.

Klokken 10.40 mandag mottok Heimevernet bistandsanmodning fra Innlandet politidistrikt, og i 13.40-tiden var soldatene på vei til leteområdene. Det var da estimert at soldatene ville være på plass innen en halvtime. Det er snakk om en tropp på 38 soldater, i tillegg til vakt- og sikringssoldater fra Jørstadmoen leir.

– Søket pågår med full styrke, sier operasjonsleder Rune Vegar Huse i Innlandet politidistrikt til Forsvarets forum ved 13.50-tiden.

Han anslår at rundt 80 personer deltar i søket, og det er snakk om personell fra Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk folkehjelp. I tillegg deltar 10 eller 11 hunder.

Huse sier at personene som deltar fra Forsvaret trolig vil bli tildelt teiger de skal søke seg gjennom. Nybakken i Heimevernet opplyser at deres soldater vil bistå med kommunikasjon i form av satellitt- og nødtelefon.

– Vi håper jo at vi kan få funn eller noe som kan indikere et nærmere område, sier Huse i politiet.

Operasjonslederen sier at det er krevende værforhold og terreng i området, og at det har gjort det krevende å operere droner og å fly helikopter der.

– Nå er det litt bedre, så det er blitt brukt droner og helikopter er på vei, sier han.

Powered by Labrador CMS