Nyheter

OLYMPIERE: Jenny Stene (t.v.) og Jeanette Hegg Duestad (t.h.) er klare for OL. Begge to er soldater i Heimevernet.

Heimevernssoldater kan ta gull i OL

Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad er soldater i Heimevernet og sterke medaljekandidater når de skal representere Norge på skytebanen i De olympiske leker. 

Publisert Sist oppdatert

Kortversjonen

Jenny Stene og Jeanett Hegg Duestad er tatt ut til å representere Norge i skyting under OL i Paris. Både Stene og Duestad er soldater i Heimevernet. 

Dette blir andre gang Stene og Duestad deltar i OL, etter å ha konkurrert i Tokyo 2021, hvor Duestad oppnådde fjerdeplass i sine øvelser. Ifølge Discovery er begge to sterke medaljekandidater. 

Oppsummeringen er generert av kunstig intelligens, men gjennomlest av en journalist.

Heimevernssoldatene Jenny Stene (26) og Jeanett Hegg Duestad (25) er blant de seks utøverne fra Skytterlandslaget som er tatt ut til OL. 

Dermed skiftes Heimevernets uniform ut med landslagets uniform når de norske skytterne stiller på standplass i Paris i slutten av juli. 

Stene og Duestad tilhører henholdsvis Oslo og Akershus heimevernsdistrikt (HV-02) og Telemark og Buskerud heimevernsdistrikt (HV-03). 

Gullkandidater

Skytterlandslaget opererer ikke med resultatmål, men fokuserer på utvikling. Det sier sportssjef i Skytterforbundet Tor Idar Aune til Discovery.

– Sporten er så marginal at vi må ta det vi får, men vi har tenkt til å gi alt i Paris. 

Duestad er rangert som verdens beste skytter på øvelsen 50 meter match og tok seieren i verdenscupfinalen i Doha i fjor. Da tok Stene andreplassen bak lagvenninnen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Discovery beskriver både Duestad og Stene som gullkandidater. 

Sjef for Heimevernet Frode Ommundsen skriver til Forsvarets forum at Heimevernet ser frem til å følge og heie på dem i sommer. 

– Vi er naturligvis svært stolte av Jeanett og Jenny, og at de representerer Norge i OL. De er to av mange eksempler som viser kvaliteten på våre soldater.

Forrige uke deltok den norske duoen på nordisk militært mesterskap i skyting. 

– Her på nordisk får vi muligheten til å teste ut planene våre og se om det vi har gjort på trening til nå funker. Det er en god treningskonkurranse før vi reiser til OL, sier Duestad i et innlegg publisert på Heimevernet sin Facebook-side. 

OL for andre gang

Både Duestad og Stene deltok også i OL i Tokyo. Lekene skulle da arrangeres i 2020, men selve konkurransen ble avholdt i 2021 som følge av Covid 19-pandemien. 

SOLDATER: Duestad og Stene er begge heimevernssoldater og utøvere på det militære skytterlandslaget.

OL i Paris blir dermed andre gang de to HV-soldatene representerer Norge i de olympiske leker.

Forrige gang tok Duestad fjerdeplassen i både 10 meter luftrifle og 50 meter match. Stene endte i 2021 på tolvte plass i 50 meter match og på en 19. plass i 10 meter luftrifle. 

Duestad skal også denne gang konkurrere i 10 meter luftrifle og 50 meter match, samt 10 meter luftrifle mixed team sammen med Jon-Hermann Hegg. 

Stene skal konkurrere i 50 meter match. 

I mai tok Duestad og Stene, sammen med Mari Bårdseng Løvseth, lagsølv i rifle 50 meter match i Europamesterskapet i skyting. Individuelt endte Duestad på fjerdeplass, mens Stene ble nummer tolv. 

Tidligere har begge tatt en rekke medaljer i både EM og VM.  

Powered by Labrador CMS