Nyheter

VINNERE: Luftkrigsskolen får Forsvarssjefens pokal for beste krigsskole i idrett, etter å ha tatt seieren i årets Nasjonalt Kadettstevne.

Luftkrigsskolen kåres til best i idrett

For andre år på rad, var det luftkadettene som stakk av med årets idrettspris.

Publisert Sist oppdatert

Kommandérsersjant Kenneth Olsson, er imponert over kadettene sine. Sjefssersjanten ved Luftkrigsskolen mener at det ikke er en tilfeldighet at luftkadettene tok seieren.

Nasjonalt kadettstevne (NAKA) er et idrettsarrangement hvor krigsskolene og Cyberingeniørskolen kjemper om tittelen som den totalt beste skolen i idrett. De møter hverandre i idrettene håndball, pistol, løping, svømming, rifle og fotball. 

TØFF KONKURANSSE: Kadettene bruker hele året på å forberede seg til NAKA. Det er snakk om marginer som avgjør hvem som vinner.

– Vi har et høyt fokus på kravene til militær fysisk- og mental robusthet. For oss på Luftkrigsskolen (LKSK) gjelder disse kravene for alle og er uavhengige av om man sitter i en cockpit, foran en PC i et kontrollrom eller om man er troppsjef på bakken, forteller Olsson i en pressemelding.

HEIAGJENG: Under kadettstevnet er det stor kultur for å vise fram sin skole og skape god stemning under konkuransene.

Sjef for idrettsavdelingen på LKSK, major Øystein Sæther, forteller at NAKA er en av de viktigste dagene i årshjulet til kadettene. 

Treningen og forberedelsene i forkant av konkurransen mener han kan bli satt inn i en militær kontekst.

– Kadettene bruker dette som en del av utdanningen sin. De lager treningsplaner, gjennomføre dem og evaluere. Så starter de på nytt igjen. Planlegger, gjennomfører og evaluerer. Akkurat som en militær operasjon, sier Sæther.

Vinneren av idrettsarrangementet mottar FIR’s vandreskjold og Forsvarssjefens pokal til beste krigsskole i idrett ved Nasjonalt Kadettstevne.

– Vi har jo navn inngravert på premier som var kadetter på 1960-tallet, og som senere ble både forsvarssjefer og generaler. Så det er jo veldig kult for en kadett i 2024 å stå inngravert på samme skjold som generalmajor Rolf Folland, som er sjef for Luftforsvaret i dag, forteller Øystein Sæther.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS