Nytt om navn

SPENTE: Fride Haakenstad (t.v), Johanne Haarklou Jensen og Charlotte Kronstrand Frey (t.h) er alle glade for å få representere hver sin gren for Forsvaret.

Disse tre er nye hovedtillitvalgte for Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Hæren

Tillitsvalgtordningen har fått tre nye fjes: Fride Haakenstad, Johanne Haarklou Jensen og Charlotte Kronstrand Frey.

Publisert Sist oppdatert

Det er valgt nye hovedtillitsvalgte (HTV) for Sjøforsvaret, Luftforsvaret, og Hæren. Charlotte Kronstrand Frey, Fride Haakenstad og Johanne Haarklou Jensen sier alle de er veldig glade for å få stillingen.

Haakenstad, som er ny HTV i Luftforsvaret, var tidligere hjelpeinstruktør på Kjevik og Madla og visste lite om Forsvaret de første månedene.

– Med 18 måneder verneplikt som hjelpeinstruktør fikk jeg et godt inntrykk, som gjorde at jeg ville fortsette å jobbe for de vernepliktige.

Målene for Haakenstad er klare:

– Jeg vil utrette en forskjell for alle i Luftforsvaret, for hvis man ikke har det bra er det vanskelig å være operativ. Man må blant annet bo på gode og trygge kaserner og ha gode treningsmuligheter for å holde seg i form, sier hun.

– Ga mersmak

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Johanne Haarklou Jensen var tillitsvalgt for Trenregimentet for Hæren i verneplikten, som ga henne et utrolig godt inntrykk sammen med alle andre i TVO.

– Jeg fikk en sinnssyk utvikling og det ga utrolig god mersmak å jobbe i Trenregimentet. Jeg har alltid syntes at Forsvaret har vært et utrolig fint sted å være. 

–  Hvilke forventninger har du til jobben?

– Jeg vil ha med de unges stemme i de viktige prosessene, å få stemmene deres fram. Jeg tror det er utrolig nødvendig for at Forsvaret skal ha en god utvikling framover, sier en motivert Jensen.

Jensen tar over etter Viktor Fladmoe, som ble landstillitsvalgt 1. august.

– Usikker på å fortsette

Charlotte Kronstrand Frey var vernepliktig avdelingstillitsvalgt (ATV) for Kystvakten på Sortland og var usikker på om hun ville fortsette eller ikke. Hun hadde allerede forlenget førstegangstjenesten sin fra 12 til 15 måneder. 

– Siden jeg var så usikker, så endte det opp med at jeg søkte litt spontant. Det gikk jo heldigvis fint, så nå gleder jeg meg til å fortsette her på Haakonsvern, sier Frey.

– Jeg har ikke så mange forventninger, utenom å bidra til at Sjøforsvaret skal bli et bedre sted.

Hva vil du ha som hovedfokus?

– Jeg kommer til å fokusere på bedre samarbeid med de vernepliktige. Jeg tror det er et bra startpunkt.

For å få jobb som HTV må man først søke på stillling, så bli stemt frem i hovedutvalget.

Powered by Labrador CMS