Nyheter

HÆREN: Viktor Fladmoe er valgt til nytt verv i Tillitsvalgordningen.

Viktor Fladmoe blir landstillitsvalgt

Fladmoe trer inn i Vernepliktsrådet etter ett år som hovedtillitsvalgt (HTV) i Hæren.

Publisert Sist oppdatert

Viktor Fladmoe tok offisielt over som HTV i Hæren 1. august 2022.

Han har tidligere sagt til Forsvarets forum at han er utrolig opptatt av at folk skal trives. I januar slo han et slag for bedre inneklima for soldatene på Skjold leir i Indre Troms. Undersøkelser soldatene selv hadde gjort viste 118 tilfeller av neseblod i løpet av én uke.

Johanne Jensen tar over etter Fladmoe som hovedtillitsvalgt i Hæren.

Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) har siden 1972 vært en samarbeidsordning mellom vernepliktige og Forsvarets militære og politiske ledelse. Vernepliktsrådet, der Fladmoe nå blir landstillitsvalgt, består av fem medlemmer og representerer soldatene på sentralt nivå i Forsvaret.

Før han ble valgt som ny hovedtillitsvalgt, var Fladmoe avdelingstillitsvalgt (ATV) i Brigade Nord, etter rekruttperiode i Panserbataljonen.

Vervet som landstillitsvalgt er innholdsrikt og variert, skriver Forsvaret på sine nettsider.

«Møter med politisk og militær ledelse, kursing av tillitsvalgte, oppføling av TVO i ulike grener og avdelinger, jobbe med soldatpolitikk, prosjektarbeid og reising er noe av det jobben kan by på», skriver Forsvaret.

Blant de viktigste sakene til de tillitsvalgte kan nevnes: Velferd; lengde på førstegangstjeneste; eiendom, bygg og anlegg; mobbing og seksuell trakassering og soldatutdanning.

Powered by Labrador CMS