Nyheter

ILLUSTRASJONSBILDE: Palestinere venter på humanitær hjelp på en strand i Gaza, igår 25. februar 2024.

Vil angripe Hizbollah selv under våpenhvile med Hamas

Selv om Israel skulle komme fram til en våpenhvileavtale med Hamas, vil angrepene mot Hizbollah i Libanon fortsette, sier Israels forsvarsminister.

Publisert

Yoav Gallant sier at den som tror en midlertidig våpenhvile i Gaza også vil gjelde ved grensen mot nabolandet i nord, tar feil.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi vil fortsette kampen – og vil gjøre det uavhengig av hva som skjer i sør – fram til vi har nådd våre mål, sier Gallant. Han sier målet er enkelt: Å tvinge Hizbollah vekk fra grensen mot Israel, enten gjennom en diplomatisk enighet eller med makt.

Hizbollah har på sin side sagt at de vil stanse de nesten daglige angrepene mot Israel dersom det kommer på plass en våpenhvileavtale på Gazastripen. Den militante gruppen satte i gang sine angrep nesten umiddelbart etter at Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober, utløste krigen som har pågått i fire og en halv måned. Titusener av sivile er fordrevet på begge sider av grensen mellom Israel og Libanon.

Powered by Labrador CMS