Nyheter

TAKKNEMLIG: USAs president Joe Biden uttalte seg fredag om våpenhvilen og løslatelsene i kjølvannet av avtalen mellom Hamas og Israel

Biden: Reell sjanse for forlenget våpenhvile

USAs president Joe Biden sier at avtalen mellom Israel og Hamas om løslatelse av gisler bare er starten og at det er reell mulighet for å forlenge våpenhvilen.

Publisert

– Det er reelle sjanser for å forlenge den midlertidige våpenhvilen på Gazastripen, sa presidenten da han kommenterte løslatelsene av den første gruppen med gisler og våpenhvilen i en TV-sendt tale fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han la vekt på at USA hadde lagt ned en stor diplomatisk innsats for å få avtalen i stand.

– Jeg vil gjerne takke Qatar, Egypt og israelske ledere for avtalen om å løslate gisler, sa Biden.

Han understreket av våpenhvilen er en «kritisk viktig mulighet» til å få inn nødhjelp til Gazastripen.

– Vi må stanse voldsspiralen i Midtøsten, sa Biden.

Den amerikanske presidenten pekte også på USAs innsats for normalisering av forholdet mellom Saudi-Arabia og Israel som en av årsakene til at Hamas gikk til angrep.

Presidenten uttalte seg til journalister i Nantucket i delstaten Massachusetts, der han tilbringer takksigelsesdagshelgen sammen med familien.

Biden sa også at det er på tide å blåse nytt liv i arbeidet som kan føre fram til opprettelse av en tostatsløsning og fred mellom Israel og palestinerne.

Presidenten sa at han ikke vet hvor lenge krigen kommer til å vare. Han sa at han har oppfordret Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å redusere antallet som blir drept mens israelske styrker fortsetter oppgaven med å utrydde Hamas.

– Det går ikke an å stole på at Hamas gjør noe som helst på rett måte, de svarer bare på press, sa Biden.

Powered by Labrador CMS