Nyheter

SIKKERHET: Rørledningen som frakter naturgass fra Norge til Polen ble åpnet september i fjor. Naturgassterminalen, Swinoujcie fotografert i desember 2015.

Polen: Regjeringen åpner for bruk av militærmakt ved trusler mot gassrør fra Norge

Regjeringen ønsker i tillegg å etablere en base for kystvakten ved havna Swinousjcie i Polen, en terminal for flytende naturgass.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rørledningen frakter naturgass fra Norge til Polen og ble åpnet 27. september i fjor.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette var dagen etter eksplosjonene som ødela Nord Stream-rørledningene mellom Tyskland og Russland. Hvem som sto bak sabotasjen, er fortsatt ikke kjent.

Regjeringen i Polen ønsker seg nå utvidede fullmakter dersom det oppdages skip som truer Baltic Pipe. Hvis alle andre muligheter er forsøkt, uten hell, skal det polske militæret ha mulighet til å senke skipet.

Et lovforslag som spesifiserer denne muligheten, er godkjent av regjeringen. Endringen må godkjennes av nasjonalforsamlingen før den trer i kraft.

Regjeringen ønsker også å etablere en permanent base for kystvakten ved havna i Swinoujscie, der det ligger en terminal for mottak av flytende naturgass (LNG).

Powered by Labrador CMS