Nyheter

SJØSATT: Royal Navy sin første Type 26-fregatt HMS Glasgow ble sjøsatt 3. november 2022. Men mye arbeid gjenstår før hun trolig er operativ i 2028.

Mandals-bedrift har fått en ny fregatt-kontrakt

Umoe Mandal skal levere komposittstrukturer til fem Type 26-fregatter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

BAE Systems bygger fregattene til den britiske marinen på vegne av det britiske forsvarsdepartementet. Som del av kontrakten skal Umoe Mandal bygge og levere mastekonstruksjonen og diverse andre utstyrsplattformer til hver av de fem fregattene, skriver Umoe Mandal i en pressemelding

Ifølge Umoe Mandal bygger avtalen på en vellykket gjennomføring av kontrakten for tre mastekonstruksjoner i kompositt som de leverte til de tre første Type 26-fregattene.

Nå har de altså sikret seg en ny kontrakt for leveranser til ytterligere fem fartøy.

Skipsseksjonene skal bygges ved selskapets verft i Mandal. Deretter blir de sendt til Glasgow i Skottland der fregattene blir bygget.

Mastestruktur som Umoe lager til fregatt.
TIL FREGATT: En mastkonstruksjon i kompositt som har blitt levert fra Umoe Mandal til en av de tre første Type 26-fregattene.

Det står videre i pressemeldingen at ved å bruke lette komposittmaterialer, i stedet for stål, på moduler som er installert høyt oppe på fartøyet, vil man kunne forbedre fartøyets sjøegenskaper, manøvreringsevne og driftsvindu.

Den første Type 26-fregatten, «HMS Glasgow», ble sjøsatt i fjor og forventes å starte sin operative tjeneste i oktober 2028, ifølge Janes.

Kontrakten som BAE Systems fikk av det britiske forsvarsdepartementet i 2017 for å bygge de tre første Type 26-skipene var på 3.7 milliarder pund, ifølge Naval Technology. De nye fregattene skal ha såkalt stealth design, som kan gjøre det vanskelig for ubåter å finne dem.

Powered by Labrador CMS