Nyheter

NY AVTALE: Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace kommenterte fregattavtalen tirsdag. Her er han avbildet ved St. Pauls Cathedral i London i april i år.

Storbritannia bestiller fem nye fregatter

Anskaffelsen til en verdi av 4,2 milliarder pund, eller 49,7 milliarder kroner, ble kunngjort tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er BAE systems som skal levere fregattene. De bygger allerede tre fartøy av typen «Type 26» ved sine verft i Govan og Scotstoun i Skottland. Den nye avtalen mellom britiske myndigheter og BAE systems sikrer de siste fem fartøyene av flåten på totalt åtte fartøyer.

Det første fartøyet i den nye klassen, HMS Glashow, er ventet å inngå i den britiske marinen innen 2028. Alle fartøyene skal være levert innen midten av 2030-tallet.

Kontrakten, som statsminister Rishi Sunak kunngjorde under G20-møtet på Bali i Indonesia, var ventet ettersom regjeringen allerde har sikret finansieringen for den i det britiske parlamentet.

– Vi investerer i flåten vår for å sikre at Royal Navy vedlikeholder sin verdensledende evne til å beskytte og forsvare nasjonen på sjøen. Dette designet er allerede eksportert til Australia og Canada og har allerede vist seg som en maritim kapabilitet i verdensklasse, som sikrer tusenvis av britiske arbeidsplasser og styrker båndene til våre allierte, sa forsvarsminister Ben Wallace i en uttalelse om fregattkontrakten.

Powered by Labrador CMS