Nyheter:

Landet storkontrakt på NH90 – dobler virksomheten i Norge

Selskapet skal gi NH90-kompetanse på krigføring mot ubåter fra norske fregatter.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nova Systems Norway, et datterselskap av Nova Systems UK, har fått en 2-årig rammekontrakt til en verdi av 15 millioner pund, rundt 182 millioner norske kroner, av Forsvaret for å støtte det maritime helikopterprogrammet NH90.

– Dette betyr en stor utvidelse for Nova Norge, og dobler virksomheten vår over natten, sier Simon Sparkes, administrerende direktør i Nova Norge i en pressemelding.

Bygge kompetanse

Til nå har norske NH90 primært vært brukt til støtte for Kystvakten, men nå skal systemet også brukes for å støtte fregattene i ubåtjakten.

SJEF: Simon Sparkes, administrerende direktør i Nova Norge.

Les også: Mener NH90 har fått et altfor dårlig rykte

Primært ønsker Nova Systems å bidra til å bygge opp norsk kompetanse når det gjelder operativ bruk og forsyningskjeden av deler og utstyr til antiubåt-versjonen av NH-90.

Til det skal Nova tilby et ekspertteam av operatører, ingeniører og programvarespesialister. Nova har per i dag ansatte med erfaring både fra Norge og Storbritannia.

Ubåt-krigføring

Ekspertgruppen fra Nova Systems vil jobbe sammen med personell fra Luftforsvaret og Sjøforsvaret. Hensikten er å gi spesialistkompetanse om helikopteret for gjennomføring av krigføring mot ubåter, samt støtteelementene som kreves for effektivt å operere, oppdage og spore ubåter.

Les også: Forsvarssjefen legger skylden for NH90-problemene på leverandøren

Nova skal yte støtte fra det spesialbygde helikopteroperasjonsanlegget som ligger ved Haakonsvern i Bergen. Teamet vil også være om bord i Fridtjof Nansen-fregattene for å levere direkte støtte.

Dette er et spennende gjennombrudd for Nova i det skandinaviske forsvarsmarkedet, sier Sparks gjennom pressemeldingen og legger til at NH90-kontrakten bygger på oppdraget selskapet har hatt gjennom kontrakten med å støtte de nye norske redningshelikoptrene, AW101.

Powered by Labrador CMS