Nyheter

NY STRIDSVOGN: Finske stridsvogner av typen Leopard 2 krysser grensen mellom Finland og Norge. Nå er Tyskland og Frankrike enige om utvikling og produksjon av neste generasjon hovedstridsvogn.

Tyskland og Frankrike skal utvikle ny stridsvogn

Erstatteren til tyske Leopard- og franske Leclerc-stridsvogner skal utvikles og produseres sammen av Tyskland og Frankrike.

Publisert

Tyskland og Frankrike har inngått en avtale om utvikling og delt produksjon av neste generasjon hovedstridsvogn.

Avtalen ble undertegnet fredag av forsvarsministrene i de to land.

– Dette er mer enn en milepæl, det er et historisk øyeblikk, sa den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius. Han sto sammen med sin franske kollega Sébastien Lecornu.

Stridsvognen skal erstatte det tyske Leopard-systemet og det franske Leclerc.

Det er det andre store våpenprosjektet de to landene inngår avtale om. Det første er en felles ambisjon om å bygge neste generasjon kampfly, kjent som FCAS.

Avtalen sikrer fordelingen av industrielle oppdrag for hvert av landene. Første produksjonsfase trer i kraft når avtalen blir formelt signert i Paris 26. april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to forsvarsministrene er også blitt enige om å la den fransk-tyske stridsvognprodusenten KNDS bygge en filial i Ukraina for å produsere reservedeler til det ukrainske forsvaret og for å lære opp lokale arbeidere.

Stridsvognprodusenten KNDS er paraplyselskap for franske Nexter og tyske Krauss-Maffei-Wegmann.

Powered by Labrador CMS