Nyheter

FRANSKE STRIDSVOGNER: – Når det gjelder Leclerc'ene har jeg bedt forsvarsdepartementet om å se på saken. Ingenting er utelukket, sa frankrikes president, Emmanuel Macron French under et møte med den tyske statsminister, Olof Sholtz (venstre). Bildet er fra pressekonferansen i Paris, søndag 22. januar 2023.

Utelukker ikke muligheten for franskproduserte stridsvogner til Ukraina

Den franske presidenten, Emmanuel Macron sier han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Macron kom med uttalelsen under et møte med den tyske statsministeren Olaf Scholz i Paris søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Når det gjelder Leclerc'ene har jeg bedt forsvarsdepartementet om å se på saken. Ingenting er utelukket, sa han.

Samtidig la Macron vekt på at alle slike våpenleveranser bør koordineres med Frankrikes allierte, deriblant Tyskland. Scholz sa seg enig i dette resonnementet.

Les også: NSM vil styrke cybersamarbeidet i Norden.

En rekke europeiske land har uttrykt ønsker om å sende stridsvogner til Ukraina, og Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner.

De mange landene som har tyskproduserte Leopard-stridsvogner, må imidlertid ha tysk samtykke for å sende dem videre, og Tyskland har antydet at de ikke vil gi dette før USA sender amerikanske Abrams- stridsvogner.

Les også: Stridsvogn – Historie eller framtid?

Powered by Labrador CMS