Nyheter

BESØKER UKRAINA: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen blir vist rundt i Kyiv av den ukrainske viseforsvarsministeren Volodymyr Havrylov (t.v.) i dag.
Foto: Eirik Veum, PST, NTB.
BESØKER UKRAINA: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen blir vist rundt i Kyiv av den ukrainske viseforsvarsministeren Volodymyr Havrylov (t.v.) i dag. Foto: Eirik Veum, PST, NTB.

Gram og Kristoffersen på besøk i Kyiv

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen besøkte fredag Kyiv, skriver TV 2. Av sikkerhetshensyn ble den norske reisen holdt hemmelig.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og forsvarssjef Eirik Kristoffersen besøkte fredag Kyiv. Norge trapper samtidig opp luftvern-donasjonen til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Der møtte de Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, skriver kanalen.

Der sa Gram at Norge vil bidra med to komplette NASAMS-luftvernsystem til Ukraina, i tillegg til to som allerede er levert.

– Norge har tidligere bidratt til en amerikansk donasjon av NASAMS med materiell og opplæring. Donasjonen har blitt høyt verdsatt og har hatt meget god effekt. Russiske missilangrep på ukrainsk infrastruktur viser behovet for å forsterke luftvernet i Ukraina. Ukraina har også i flere sammenhenger bedt om mer og bedre luftvern. Denne donasjonen vil bidra til en forsterking av Ukrainas luftvern, sier Gram i en pressemelding.

Den norske reisen til Ukraina ble holdt hemmelig som følge av sikkerhetstiltak.

Powered by Labrador CMS