Nyheter

MØTE: Forsvarsministrene Ben Wallace (t.v.) og Odd Roger Enoksen utenfor Forsvarsdepartementet i Oslo.

Odd Roger Enoksen møtte britisk forsvarsminister Ben Wallace for samtaler i Oslo

Den alvorlige sikkerhetssituasjonen i Europa var hovedtema i møtet mellom forsvarsministrene Odd Roger Enoksen og Ben Wallace.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Både Storbritannia og Norge er svært bekymret for situasjonen i og rundt Ukraina. For meg er det viktig å ha tett dialog med vår viktigste europeiske allierte, og jeg setter pris på at den britiske forsvarsministeren kommer til Norge for å snakke om situasjonen og vårt bilaterale samarbeid, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På møtet diskuterte forsvarsministerne blant annet samarbeidet i Nato i lys av sikkerhetssituasjonen i Europa.

– Norge er en troverdig og relevant alliert, og vi er NATOs øyne og ører i nord. Forsvaret opererer hjemme og ute sammen med allierte for å verne om vår sikkerhet. Vi følger situasjonen nøye, sammen med våre allierte, sier Enoksen.

Les mer: OSSE-lederen: – Større fare for krig i Europa enn på 30 år

Han inviterte også sin britiske kollega til å komme tilbake til Norge, for å møte norske og britiske styrker som jevnlig trener og øver sammen i norske vinterforhold.

Enoksen beskriver et tett samarbeid mellom landene og uttrykte ønsker om å styrke forholdet ytterligere, blant annet på områder som øving og trening samt situasjonsforståelse i nord.

– Begge landene har anskaffet F-35 kampfly og P-8 maritime patruljefly, og vi ser på hvordan vi kan få mer ut av disse kapasitetene gjennom samarbeid. Norge setter også stor pris på det britiske lederskapet i Joint Expeditionary Force, som samler allierte og partnere i Nord-Europa, sier Enoksen.

Powered by Labrador CMS