Nyheter

ØVELSE: En russisk T-72B3 stridsvogn deltar i øvelser på Kadamovskii-øvningsfeltet i Rostovskaja 12. januar 2022.

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands krav om at Nato og USA skal holde Ukraina utenfor Nato og trekke seg ut av Russlands innflytelsessfære står som før, mens Nato står ved sine prinsipper om at alle land selv skal få velge sin sikkerhetspolitikk. Noen store resultater ventes derfor ikke av møtet i OSSE.

Les også: Russiskledede styrker trekker seg ut av Kasakhstan

– Jeg tror ikke det blir noen konkrete resultater denne uka. Vårt fremste mål er å opprette en dialog, sier USAs OSSE-ambassadør Michael Carpenter til den uavhengige russiske TV-kanalen Dozjd.

Powered by Labrador CMS