Nyheter

INNKJØP: Radarene er av typen GM 200 MM/C, og skal være bedre enn de Forsvaret bruker i dag.

Forsvarsmateriell med nytt radarkjøp for 460 millioner kroner

Inngår avtale om kjøp av tre radarer, i tillegg til de fem som allerede er bestilt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsmateriell signerte onsdag en avtale med nederlandske Defensie Materieel Organisatie (DMO), om å anskaffe tre nye digitale radarer for artillerilokalisering til Forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De digitale radarene produseres av forsvars- og elektronikkselskapet Thales Nederland, og kontrakten har en kostnadsramme på 460 millioner kroner.

Fra før har Forsvarsmateriell inngått kontrakt om å anskaffe fem radarer av samme type til Forsvaret. De åtte radarene vil bli levert innen utgangen av 2025, og kjøpet har en samlet kostnadsramme på drøyt to milliarder kroner.

Radarene kan oppdage granater og raketter i luften og beregne hvor de ble skutt fra, og hvor de kommer til å lande. Dette gjør at Forsvaret raskt kan skyte tilbake mot en fiende. Radarene kan også oppdage fly, helikopter, missiler og droner og brukes i operasjoner med Hærens nye artilleriskytset K9.

– Disse radarene er viktige for å kunne beskytte egne styrker. De har bedre rekkevidde, mobilitet, beskyttelse og nøyaktighet enn radarene Forsvaret bruker i dag, sier Tomas Beck, sjef for landkapasiteter i Forsvarsmateriell.

Powered by Labrador CMS