Dette illustrasjonsbildet er fra UNIFIL-jubileet i 2018.
Dette illustrasjonsbildet er fra UNIFIL-jubileet i 2018.

Stortingsmelding om Intops og veteraner utsatt

Den første stortingsmeldingen om internasjonale operasjoner (Intops) og veteraner på over ti år skulle etter planen kommet i statsråd i dag. Nå er den forskjøvet til etter påske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alle saker fra Forsvarsdepartementet som ikke er koronarelatert, blir utsatt til etter påske. Vi følger rådet fra Stortinget, som ønsker å prioritere saker knyttet til koronavirusutbruddet, sier pressevakt Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet (FD).

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på tips@fofo.no.

Tidligere i dag ble det kjent at også langtidsplanen for forsvarssektoren er utsatt til over påske.

Ifølge Øystein Wemberg, generalsekretær i veteranforbundet Skadde i internasjonale operasjoner (SIOPS), er det mange som har store forventninger til den nye stortingsmeldingen om Intops og veteraner.

– Vi forventer at regjeringen har nye og ambisiøse mål for videreføring av veteranpolitikken fremover, og at det kommer nye tiltak for å bedre sikkerhetsnettet til de av våre soldater som blir skadet i internasjonale operasjoner, skriver Wemberg til Forsvarets forum.

Den forrige stortingsmeldingen på dette saksområdet kom i 2009. «Fra verneplikt til veteran» omhandlet ivaretakelse av personell før, under og etter deltakelse i internasjonale operasjoner.

Wemberg håper at den nye stortingsmeldingen og langtidsplanen ikke kommer i samme statsråd, og begrunner dette med at det er viktig med en god offentlig debatt rundt begge sakene.

– Vi er ikke i mål, og det er mye som gjenstår å forbedre. Derfor må ikke den nye stortingsmeldingen havne i skyggen av langtidsplanen, skriver han videre.

Lars Gjemble i FD sier de ikke kommenterer innholdet i noen av sakene før de offentliggjøres en gang etter påske.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS