Nyheter

SØKERNE: Brigader Morten Eggen, kontreadmiral Ole Morten Haugen Sandquist, Joar Eidheim og Anne Rydning vil bli nye nestkommanderende i FOH

Disse fire vil bli nest­kommanderende i FOH

Blant søkerne er Ole Morten Haugen Sundquist, som har hatt stillingen midlertidig siden august i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stillingen som nestkommanderende i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) har vært fylt av Ole Morten Haugen Sandquist som tok over for Lars Christian Aamodt i fjor.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette er søkerne:

Brigader Morten Eggen er nestkommanderende og stabssjef i Heimevernet. Eggen tar med seg erfaring etter tidligere stillinger som sjef Forsvarsmateriell landkapasiteter og stabssjef i Cyberforsvaret.

Les også: Disse søker seg til sjef for Forsvarets spesialstyrker

Brigader Joar Eidheim er 55 år og Assistant Chief of Staff (Acos) i Natos Joint Force Command Brunssum (NJFCB). Han startet sin karriere som fallskjermjeger og har jobbet i Forsvarets spesialkommando (FSK) på ulike ledernivåer. Eidheim har også vært seksjonssjef ved operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben.

Kontreadmiral Ole Morten Haugen Sandquist er 55 år og har midlertidig sittet i stillingen som nestkommanderende i FOH siden august i fjor. Tidligere har han erfaring fra utlandet, både som forsvarsattaché i Washington D.C. og som skipssjef på piratoperasjoner utenfor kysten av Somalia.

Les også: Disse vil bli sjef for Cyberforsvaret

Brigader Anne Rydning er 57 år og er National Military Representative (NMR) operativt i Nato. Stillingen har gitt henne mye erfaring også internasjonalt. I tillegg har hun tidligere vært sjef for de norske soldatene i Afghanistan.

Powered by Labrador CMS