Nytt om navn

NY VETERANINSPEKTØR: Oberst Morten Henriksen (t.h.) ble i dag innsatt som sjef for Forsvarets veterantjeneste. Her sammen med sjefen for Forsvarets fellestjenester, brigader Arne Opperud.
NY VETERANINSPEKTØR: Oberst Morten Henriksen (t.h.) ble i dag innsatt som sjef for Forsvarets veterantjeneste. Her sammen med sjefen for Forsvarets fellestjenester, brigader Arne Opperud.

Dette er Forsvarets nye veteraninspektør

Oberst Morten Henriksen ble onsdag innsatt som Forsvarets veteraninspektør og sjef for Forsvarets veterantjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

53-åringen fra Elverum overtar stillingen etter generalmajor Finn Kristian Hannestad, som gikk av med pensjon 1. april.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Henriksen kommer fra Luftforsvarsstaben, hvor han har tjenestegjort siden nyttår. Før det tjenestegjorde han ved NATOs hovedkvarter i Sarajevo fra juli 2018. Han har også erfaring fra internasjonale operasjoner etter å ha tjenestegjort som stabssjef ved PRT-en i Afghanistan.

Henriksen har også bakgrunn som sjef for Luftkrigsskolen, og har i tillegg vært prosjektoffiser for å lede sammenslåing av høyskolen og krigsskolene.

Sjefen for Forsvarets fellestjenester, brigader Arne Opperud, har høye forventninger til den nye veteraninspektøren.

– Forsvarssjefen har vært tydelig på hva han legger i veteranbegrepet og Forsvarets veteraninspektør har hatt særlig oppmerksomhet rundt veteraner fra internasjonale operasjoner. Oppgaven blir nå å ta dette et steg videre, sier Opperud og legger til:

– Jeg har en forventning om at han skal ha en god dialog med organisasjonene og med styrkesjefene, og de som i dag har veteraner i daglig tjeneste. Bæreia har blitt et veldig flott sted og tilbudet må videreutvikles og forsterkes.

Overfor Forsvarets forum understreker den nye veteraninspektøren viktigheten av det frivillige arbeidet og ivaretakelsen av veteraner som er i aktiv tjeneste.

– Hva blir den største utfordringen i denne stillingen?

– Det er ikke Forsvarets veterantjeneste alene som skal ivareta våre veteraner. Det er samfunnet og Forsvaret sammen som skal gjøre det, og den største utfordringen blir nok å få alle de forskjellige aktørene til å spille på lag, sier Henriksen til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS