Nyheter

LØNNSØKNINGER: Lønnsforhandlingene som gjaldt rundt 15.000 LO- og YS-organiserte i Forsvaret er avsluttet og har blant annet gitt et løft til lagerbetjenter- og kontrollører. Bildet er fra et forsvarssjef Eirik Kristoffersens besøk på Forsvarets sentrallager på Nordkisa i 2022.

Flere forsvarsansatte får høyere lønn 

Flere av gruppene vil se en økning på nær ti prosent. Lønnsforhandlingene gjaldt rundt 15.000 LO- og YS-organiserte, og NTL Forsvar er godt fornøyde med resultatet.

Publisert

Forhandlingene har blant annet gitt et løft til lagerbetjenter- og kontrollører i Forsvaret, skriver LOMedia

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette er en gruppe som har stått stille en tid, men som nå har gått fra 470.000 i året til 516.000, som er en vekst på i underkant av 10 prosent. 

Nestleder Rune Bjørseth i NTL Forsvar, forklarer at det ikke er vanlig at NTL får gjennom sitt krav om å ikke delegere forhandlingene. Det har vanligvis vært 14 forhandlingssteder for den lokale potten i Forsvaret. 

– Årsaken til at vi fikk det gjennom er de mange omstillingene Forsvaret står i, gjør at kapasiteten til de tillitsvalgte og HR-medarbeiderne er helt sprengt, sier han.

Forsvaret skjøt inn 25 millioner kroner ekstra, i tillegg til de 90 millionene som i utgangspunktet utgjorde potten. 

De lokale forhandlingene i Forsvaret ble avsluttet forrige uke. Blant de involverte LO-forbundene er Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Norges offisers- og spesialistforbund de store. 

Lønnsforhandlingene gjaldt rundt 15.000 LO- og YS-organiserte. 

De tilitsvalgte håper at tilleggene vil komme på desemberlønna for de forsvarsansatte. 

Powered by Labrador CMS