Nyheter

TALSPERSON: Fem vernepliktige fra Hans Majestet Kongens Garde innrømmet forholdet, opplyser Brage Steinson Wiik-Hansen, talsperson i Hæren.
TALSPERSON: Fem vernepliktige fra Hans Majestet Kongens Garde innrømmet forholdet, opplyser Brage Steinson Wiik-Hansen, talsperson i Hæren.

Garden dimitterer 30 vernepliktige etter narkotikabruk

Forsvaret bekrefter at de vil dimittere 30 soldater etter at de har innrømmet bruk av narkotika på en privat fest, under permisjon tidligere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Etter en privat fest, under permisjon utenfor tjeneste tidligere i sommer, ble Forsvaret tipset om bruk av ulovlige rusmidler blant vernepliktige. Fem vernepliktige fra Hans Majestet Kongens Garde innrømmet forholdet, opplyser Brage Steinson Wiik-Hansen, talsperson i Hæren, i en e-post til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

NRK omtalte saken først.

I kjølvannet av denne saken har ytterligere 25 vernepliktige fra avdelingen stått frem og innrømmet bruk av ulovlige rusmidler under permisjoner i tiden etter at de begynte sin verneplikt, forklarer Wiik-Hansen.

– Alt personell i Forsvaret har varslingsplikt dersom de oppdager eller får kjennskap til omgang med ulovlige rusmidler blant ansatte eller vernepliktige, og plikter å varsle dette videre, skriver han.

De 30 vernepliktige soldatene vil nå bli dimittert.

Ifølge Wiik-Hansen gjennomføres rusforebyggende arbeid i Forsvaret for å ivareta den enkeltes helse, arbeidsmiljø, tjeneste og sikkerhet for å opprettholde operativ evne.

– Det er alltid synd å miste soldater på generelt grunnlag, men når du har innrømmet bruk av ulovlige rusmidler, er ikke det forenlig med tjeneste i Forsvaret, og derfor har Forsvaret valgt å dimittere soldatene, sier Wiik-Hansen til Forsvarets forum.

Spørsmålet om deres videre tjeneste er nå avsluttet fra Forsvarets side, opplyser Wiik-Hansen.

Powered by Labrador CMS