Nyheter

SAKEN: Viseadmiral Elisabeth Natvig i Forsvarsstaben vil se nærmere på saken der en sersjant fikk fortsette i jobben etter å ha snikfilmet en kvinnelig soldat i dusjen hele 38 ganger.
SAKEN: Viseadmiral Elisabeth Natvig i Forsvarsstaben vil se nærmere på saken der en sersjant fikk fortsette i jobben etter å ha snikfilmet en kvinnelig soldat i dusjen hele 38 ganger.

Forsvarsstaben skal se nærmere på snikfilmingssak

Forsvarsstaben skal se nærmere på saken der en sersjant snikfilmet en kvinnelig soldat i dusjen 38 ganger. Sersjanten jobber fremdeles i Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var søndag at VG skrev om den 25 år gamle soldaten Julie Sandanger som var blitt snikfilmet i dusjen av en sersjant.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etterforskerne oppdaget totalt 38 videoer av den kvinnelige soldaten på mannens mobiltelefon. Han ble dømt til 90 dagers betinget fengsel i en tilståelsessak og må betale 25.000 kroner i oppreisning, men mistet ikke jobben i Forsvaret.

Les også: Befal tiltalt for seksuelt overgrep

Dette har flere reagert kraftig på etter at saken ble kjent. Tidligere generalløytnant Robert Mood sa til NRKs Dagsnytt 18 mandag at mannen burde ha mistet jobben.

Viseadmiral Elisabeth Natvig, som er sjef i Forsvarsstaben, sier til NRK at saken ikke har vært oppe i Forsvarsstaben, men at den bør sees på.

Les også: Forsvaret ønsker å kjøpe deler av Rygge sivile lufthavn for å oppbevare museumsmateriell

— Vi var ikke kjent med den før vi fikk spørsmål fra VG. Vi vil gå inn og se på denne saken i detalj, og se hvilke vurderinger som er gjort av hæren, som har behandlet denne saken så langt. Slik den fremstår, er jeg enig i at det ikke ser ut som vi har behandlet den på en ordentlig måte, sier Natvig.

Hun utelukker ikke at reaksjonen fra Forsvaret kan endres.

Powered by Labrador CMS