Nyheter

BEDRE TILPASSET: De nye uniformene kommer til å ha eget norsk kamuflasjemønster når de blir levert.

Morgendagens uniformer er bedre tilpasset kvinner

Nordic Combat Uniform-systemet har vært testet spesielt for tilpasning til kvinner og kommer blant annet med eget undertøy, ifølge Forsvarsmateriell.

Publisert

I Forsvarets handlingsplan for økt likestilling og mangfold står det at det finnes artikler innen utstyr og personlig bekledning (PBU) som ikke er godt nok tilpasset mindre kropper.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nordic Combat Uniform (NCU), som er det kommende nye kampuniform-systemet til Forsvaret, skal bøte på problemstillingen og være bedre tilpasset mindre kropper og kvinner.

Ifølge prosjektleder Veronica Eng i Landkapasiteter hos Forsvarsmateriell (FMA) har det nye NCU-systemet vært testet spesielt for tilpasning til kvinnelige brukere og er et av aspektene leverandørene ble evaluert på.

Les også: Slik blir Forsvarets fremtidige uniformer

Valget falt til slutt på Oskar Pedersen, som scoret høyest på tilpasning til kvinner og fikk gode tilbakemeldinger fra brukerne som testet plaggene.

– Tilpasning til kjønn har hele veien vært i fokus i prosjektet, og det er derfor egne tester for kjønn ble prioritert å gjennomføre, sier Eng.

Les også: Slik ble Forsvarets nye kamuflasje utviklet

NCU-systemet har også egne plagg for kvinner. Det er ullundertøy i form av boksershorts og BH, samt bukse og genser i ullnetting.

    – Plaggene kommer også i et stort antall størrelsesvarianter, med tilpasninger for eksempel til kort, medium, og lang variant av størrelsene liten, middel, stor og ekstra stor. Det er for å sikre at systemet dekker de ulike kroppsfasongene til soldatene som skal bruke NCU-systemet, forklarer Eng.

Powered by Labrador CMS