Nyheter

HJELPETRENGENDE: En kvinne henger opp klesvasken ved en flyktningleir i Idlib, Syria.
HJELPETRENGENDE: En kvinne henger opp klesvasken ved en flyktningleir i Idlib, Syria.

FN gir grønt lys til å sende nødhjelp over grensa til Syria

FNs sikkerhetsråd har fornyet mandatet for en nødhjelpskorridor mellom Tyrkia og Syria i seks nye måneder. Resolusjonen er en seier for Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russerne la før helga ned veto mot et norsk-irsk forslag som ville sikret at nødhjelpskorridoren mellom Tyrkia og de opprørskontrollerte områdene nord i Syria forblir åpen i ytterligere ett år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandatet utløp søndag, men forhandlingene fortsatte i Sikkerhetsrådet, der medlemmene kom fram til en avtale mandag.

Under avstemningen i New York mandag stemte 12 av de 15 medlemmene i rådet for resolusjonen, deriblant Russland og Kina.

Les også: Major Knut Andreas Flydal er den eneste som har fått Krigskorset for innsatsen i Syria

Storbritannia, Frankrike og USA avsto fra å stemme. De mener en forlengelse på et halvt år ikke gir nok tid til å lage skikkelige planer for nødhjelpsleveranser til krigsherjede Syria.

– Jeg er svært glad for at FN kan fortsette å levere vann, mat, medisiner og andre humanitære varer fra Tyrkia til Nordvest-Syria. Denne humanitære bistanden er livsviktig for de over fire millioner menneskene med grunnleggende behov i dette området, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Powered by Labrador CMS