Nyheter

FORMANNSKAP: Russland har i april formannskapet i FNs sikkerhetsråd.

Russland har overtatt formannskapet i Sikkerhetsrådet

Russland overtok lørdag det roterende formannskapet i FNs sikkerhetsråd. Ukrainas utenriksminister kaller det en dårlig vits.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– At Russland overtar formannskapet i FNs sikkerhetsråd 1. april er en dårlig vits, skriver Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russland har tilranet seg setet sitt, de fører en kolonikrig og lederen deres er en krigsforbryter som er ettersøkt av ICC for å ha kidnappet barn, skriver han med henvisning til president Vladimir Putin.

Ole Wæver, som er professor i internasjonal politikk ved universitetet i København, syns også at det russiske formannskapet er oppsiktsvekkende.

– Det framstår som helt absurd, at aggressoren i en krig skal sitte ved bordenden og lede møter i den organisasjonen som skal passe på verdensfreden, sier han.

Wæver tror ikke det russiske formannskapet vil få noen følger for krigen i Ukraina.

– Men det betyr noe for diskusjonen om hvorvidt FN er helt håpløse, sier han.

– Vi bør fortsatt ta FN på alvor, men akkurat nå framstår de som en dårlig vits eller retter sagt som en aprilsnarr, sier Wæver.

Formannskapet i FNs sikkerhetsråd går på omgang blant de 15 medlemslandene, som har det én måned om gangen. Russland har det i april.

Powered by Labrador CMS