Nyheter:

FN-MISJON: Norge har sendt 18 norske politirådgivere til Sør-Sudan.
FN-MISJON: Norge har sendt 18 norske politirådgivere til Sør-Sudan.

Tre norske politifolk i Sør-Sudan har testet positivt på korona

Tre nordmenn ved FN-misjonen UNMISS i Sør-Sudan er smittet med korona.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre norske politirådgivere i Sør-Sudan med lette symptomer har testet positivt på koronaviruset. Det opplyser seksjonssjef i POD Ingrid Dagestad til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ytterligere én politirådgiver har lette symptomer, men har testet negativt. Det er ifølge Dagestad mistanke om falsk negativ test, og det planlegges at vedkommende skal testes på nytt.

Politirådgiverne deltar i FN-misjonen United Nations Mission in South Sudan (UNMISS).

I tillegg er én norsk politirådgiver uten symptomer i karantene, på grunn av nærkontakt med en av de bekreftet positive. Dette er første gang norske politifolk ved UNMISS har testet positivt for korona.

Til sammen er det 18 norske politirådgivere i Sør-Sudan.

Forsvaret deltar også i UNMISS, og bidrar med 17 stabsoffiserer. To av disse testet nylig positivt på korona. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) sa onsdag morgen at de ikke hadde noe nytt å melde om smittesituasjonen for Forsvarets personell i Sør-Sudan. Ved en ny henvendelse onsdag ettermiddag svarer FOH at de går ikke inn i detaljer i internasjonale operasjoner fordi det er et sammensatt operasjonsbilde.

- Hvis vi går i detalj om antall syke, beskriver vi en sårbarhet, sier major Elisabeth Eikeland.

I tillegg til misjonen i Sør-Sudan, deltar norske politirådgivere to andre fredsbevarende FN-operasjoner: Fem personer ved MINUSMA i Mali og to stykker ved UNVMC i Colombia.

– Vi har tidligere hatt to bekreftede tilfeller av covid-19 blant vårt personell i Mali. Begge disse ligger noe tilbake i tid, og de smittede politirådgiverne er friskmeldt. De har begge avsluttet sin tjeneste for FN i Mali og er tilbakeført eget tjenestested i Norge, skriver Dagestad til Forsvarets forum.

Les også: Vaksinemangel i Forsvaret

Powered by Labrador CMS