Nyheter

STYRTET: Redningsmannskaper undersøkte vrakrestene etter passasjerflyet som styrtet utenfor Irans hovedstad Teheran 8. januar 2020. Søndag startet rettssaken mot ti militære som er tiltalt for å ha skutt ned flyet.

Iranske millitære for retten for nedskyting av passasjerfly

De ti medlemmene av Irans væpnede styrker er tiltalt for å ha vært involvert i nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly i 2020, der 176 mennesker mistet livet. Søndag startet rettssaken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var 8. januar 2020 at flyet fra Ukraine International Airlines styrtet like etter avgang fra flyplassen i Irans hovedstad Teheran. De fleste av de 176 om bord som mistet livet, var canadiere eller iranere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les mer: Iran: Feiljustert radar årsaken til flystyrt

Tre dager senere innrømmet iranske myndigheter at flyet hadde blitt skutt ned ved en feil. Iranske luftfartsmyndigheter la i mars fram en rapport der det het at menneskelig feil var årsaken til nedskytningen.

Søndag begynte rettssaken mot de ti militære som er tiltalt for å ha vært involvert i nedskytingen. Rettssaken foregår i et militært tribunal i Teheran-provinsen, opplyser domstolen.

– Ti tiltalte med varierende militære grader var til stede i retten, heter det i en uttalelse.

RETTSSAK: Søndag startet rettssaken mot de militære som står tiltalt for å ha bidratt til at et ukrainsk passasjerfly ble skutt ned i Iran for nesten to år siden. På banneret står det: «Rettssaken av Ukrainian-flyvningen PS752-ulykken.
Powered by Labrador CMS