Nyheter

STYRT: En røyksky stiger opp etter at et russisk transportfly av typen Iljusjin Il-76 styrtet i Belgorod 24. januar. Russland hevder det var 74 personer om bord i flyet.

Ukraina: Ingen beviser for at det var krigsfanger om bord

– Vi har ikke sett noe som tyder på at det var mange mennesker på flyet – verken ukrainske borgere eller andre, sier Ukrainas menneskerettsombud.

Publisert Sist oppdatert

Det er så langt ingenting som tyder på at det var krigsfanger om bord på det russiske transportflyet som styrtet denne uken, sier Ukrainas menneskerettsombud.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har ikke sett noe som tyder på at det var mange mennesker på flyet – verken ukrainske borgere eller andre, sier Dmytro Lubinets i et intervju med ukrainsk fjernsyn torsdag.

I likhet med president Volodymyr Zelenskyj tar han til orde for en internasjonal gransking av hendelsen.

Russland hevder at det var 65 ukrainske krigsfanger om bord på det militære transportflyet og at det ble skutt ned av ukrainske styrker over den russiske grenseregionen Belgorod. Ukraina har ikke formelt bekreftet eller avkreftet dette.

Lubinets understreker også at Russland har det fulle og hele ansvaret for krigsfangenes liv og helse, i henhold til Genèvekonvensjonene.

Powered by Labrador CMS