Nyheter

KAN REKVIRERES: Forsvaret kan i en krigssituasjon rekvirere biler fra privatpersoner ved behov.

Flere tusen må forberede seg på å få bilen rekvirert av Forsvaret

Torsdag får 4594 bileiere i Norge digital melding fra Forsvaret om kjøretøyet deres vil bli disponert av Forsvaret ved behov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere tusen bileiere får 19. januar en melding fra Forsvaret, der de informeres om at kjøretøyet deres kan rekvireres av Forsvaret. Årsaken er at Forsvaret skal ha tilgang til nødvendige ressurser i krig eller krise.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Dersom du mottar melding fra oss, vil det ikke ha noen praktisk betydning enn at du kjenner til at kjøretøyet ditt – i en krigssituasjon – vil bli disponert av Forsvaret ved behov», skriver Forsvaret i en pressemelding.

Les også: Forsvarssjefen: Tenk på Ukraina når du tanker bilen

Årets meldinger er en videreføring fra et tiltak fra januar 2022, da Forsvaret ba 4000 bileiere være forberedt på en eventuell rekvisisjon. 3201 av de forberedte rekvisisjonene for 2023 videreføres fra i fjor, mens 1393 er nye.

– Forberedte rekvisisjoner bygger på behov som militære avdelinger har ved krise og krig, men som ikke er dekket gjennom materiell som er i daglig drift. Forsvaret viderefører nå denne ordningen for kjøretøy. Dette er et føre-var-tiltak og en del av en større gjenoppbygging av beredskapen vår, forklarer generalmajor Lars Christian Aamodt, sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), ifølge Forsvarets pressemelding.

Les også: Kommunikasjonssjefen i FLO klekker ut svar til mediene på sykkelsetet

Powered by Labrador CMS